ЗА НАС

МАКИТА България ЕООД е дъщерно дружество на Корпорация Макита Япония - лидер на световния пазар в производството на ръчни електроинструменти за дома и на професионални машини за индустриално приложение. Дружеството в България е основано през февруари 2008 година и до момента е създало широка дистрибуторска и сервизна мрежа в цялата страна. Седалището на фирмата се намира в южната част на София, ул. „Околовръстен път” № 373 в близост до разклона за с. Герман и само на няколко километра от Цариградско шосе. Това е единственият търговски център за цяла България и се състои от офисна част, шоурум с богата гама електроинстуметни, сервиз и складова база. Местоположението му позволява бързи транспортни връзки с вътрешността на страната и е изключително комуникативно.
Дейността на Макита България е свързана с доставка, складиране и продажба на продуктите с маркаМакита. Дружеството разполага с широка гама модели инструменти, аксесоари и резервни части за тях. При интерес към специални продукти се осъществява бърза поръчка и доставка. Основното предимство на елекроинструментите, марка Макита, са отличното качество и цена, съобразени със здравина, точност, издръжливост на високо натоварване, дълъг живот и ниски ремонтни разходи.
Голямо приемущество за моделите е, че са разработени съобразно най-новите технологии и инженерни постижения. Модерната технология и изработка осигуряват висока точности прецизност при работа.Материалите, вложени в изработването на машините и аксесоарите, са предварително тествани и пригодени за безопасност при работа. Корпорация Макита отделя специално място за защитата на околната среда, чрез правилно проектиране и работа с инструментите. Спазват се екологичните норми за намаляване на вредното влияние върху околната среда, за събиране на отпадъците от опаковки, машини, принадлежности и резервни части.
 
Предимство на марката е качеството и срока на сервизното обслужване. Основен принцип е отстраняването на повреди на машини в гаранционен срок в рамките на 48 часа. Това е изискване и към оторизираните сервизни агенции, които извършват ремонти от името и за сметка на Макита България.
Макита предлага ръчни и електрически инструменти с кабел или с батерия, инструменти на пневматика и бензинови инструменти. Те намират приложение в строителството, машиностроенето, автомобилостроенето, мебелнато индустрия, селското стопанство и в сферата на услугите, свързани с поправка и ремонти. Успешно намират приложение както в предприятията, малките производства и работилници, така и в бита.
Макита предлага машини, както за професионалисти, така и за непрофесионалисти. 
Те се използват навсякъде, където човек цели да пести време и сили, където се търси високо качество и икономия на разходите. Безупречният дизайн и удобство при работа с машините, гарантират безопасност на използване, при спазване на инструкциите за експлоатация.